מאת: איתי אפרימי ורועי קטרי
כמה זמן נמשכת בדיקה כזו?
לאחר שערכנו אפיון מפורט לבדיקה שלנו: לכמה קבוצות נחלק, כיצד נעצב כל דף, עלינו להחליט לכמה זמן אנו מעוניינים להריץ את הבדיקה. כמובן שכאן אין הערכה ודאית לגבי משך הזמן האופטימלי בו צריך להיערך הניסוי, אך אם נסתכל על המלצת גוגל, מדובר על כ100 המרות לכל קבוצה/דף. מהנחה זו אנו גוזרים את מסגרת הזמן. ניקח את שלושת הקבוצות עליהן אנו עורכים את הבדיקה, בהתחשב בנתוני האתר שלנו, לוקח לנו בערך חודש לבצע 100 המרות, מכאן שהניסוי צריך להיערך שלושה חודשים. תקופת הזמן ממושכת מדי אתם בוודאי חושבים, עלינו לשפר את הביצועים שלנו בזמן קצר יותר. ואם לא לשפר אז לפחות לבדוק את ביצועי הקבוצות שלנו בתקופה קצרה יותר.
כיצד נעשה זאת?
תוכלו להיכנס ללינק:
https://www.websharedesign.com/
זוהי מערכת שנבנתה לצורך בדיקת זמן הבדיקה שנערוך לאתר שלנו.
בחלון הטולס בחרו
Sample size estimation tool
כאן תגיעו לחלון בו תבחרו את שיעור ההמרה שאתם מצפים לו בבדיקה ,היכנסו למערכת הגוגל אנליטיקס וצפו באחוז ההמרות שלכם באתר כיום, אם שיעור ההמרה שלכם היום עומד על 17%, כתבו 17.
כעת השלב הקשה ביותר בתהליך, עליכם להכניס את שיעור השיפור אליו אתם מצפים שעשוי להתרחש כתוצאה מהעיצוב החדש של הדף שלכם והבדיקה שנעשה במערכת האופטימייזר. האם זה הולך להיות שיפור גדול או קטן? ואיך נוכל להעריך אותו עוד לפני שבוצעה הבדיקה הרי אנו מחכים לתוצאות.. התשובה לכך פשוטה, בסוף התהליך נוכל לקבל טבלה המראה לנו מספר אפשרויות רב המותאם לפרמטרים אותם הכנסנו למערכת.
כעת הגדירו כמה משתמשים שונים נכנסים אליכם במהלך 24 שעות. חזרו שוב למערכת האנליטיקס כדי לבדוק נתונים אלו, אלו נתונים בסיסיים אותם נוכל למצוא בקלות במערכת.
כעת הכניסו כמה אתם רוצים להיות בטוחים בבדיקה, הבחירה המוגדרת מראש היא 95 אחוז, אך תוכלו גם להוריד את האחוזים במידה שתחפצו בכך.
לאחר מכן הקליקו על הכפתור הכתום ותוכלו לראות טבלה עם נתונים המצביעים על כמה זמן הולכת להתרחש הבדיקה שלכם.
כאשר נסתכל על הבדיקה נוכל לראות כי אם אנו רוצים לדעת בוודאות את אחוז השיפור שלנו, עלינו לחכות זמן רב, המספרים שהטבלה מראה לנו הם מספר הדגימות אותן נצטרך לעשות, שימו לב שהמערכת מנתחת עבורכם את מספר הדגימות ובסוף כותבת כי ייקח לנו 5037 ימים כדי לדעת בוודאות את אחוז השיפור.
אנו מעוניינים בהורדת זמן הבדיקה לכן עלינו להוריד את אחוז הוודאיות בבדיקה ואת אחוז השיפור שלנו בבדיקה. למשל: אם ניקח שיעור של 80 אחוזים בבדיקה, כאשר השיפור היחסי הוא 50 אחוזים שהוא שיפור עצום!, נוכל לקבל את את התוצאות תוך זמן קצר והגיוני בהחלט.
הטבלה נותנת לנו את האפשרות להחליט כמה זמן אנו רוצים להשקיע בבדיקה. וכעת הכל תלוי בנו, עלינו לעשות את השכלול ולהעריך את זמן הבדיקה.
כותבי המאמר :איתי אפרימי ורועי קטרי, הינם בעלי חברת וידאו הד- חברה לפרסום ושיווק באינטרנט, הפקת סרטי תדמית, צילום פרסומות לאינטרנט, ובניית אתרים שיווקים.