מאת: איתי אפרימי ורועי קטרי
במאמר זה אסקור את הכללים הבסיסים לעריכת וידאו בסרט תדמית:
החוק הראשון הוא נקודת ההסתכלות של יוצרי סרט תדמית, כיוצרים עלינו לשים את עצמנו תמיד בנקודת ההסתכלות של הצופה שלנו- קהל יעד שלנו. לפני הצילומים עלינו לפלח את קהל היעד של סרט תדמית בצורה מדויקת, לאחר מכן עלינו לשים את עצמנו במקומו. להיכנס לראשו: על מה הוא יסתכל בכל שנייה ושנייה בסרט, מה הוא עלול לחשוב כאשר הוא צופה בסרט, עלינו לנתב אותו למקום שאנו רוצים שהוא יגיע אליו ובעיקר לנגוע בנקודות הרגישות שלו, לרגש אותו, אנשים אינם זוכרים את הסרט אלא כיצד הרגישו כאשר ראו אותו, אם נוכל לשמור על עיקרון זה (שאגב דומה מאוד לעקרונותיו של הקוסם…) אז אנו למעשה סוג של קוסמים, קוסם יום יומי ששובה את הצופה שלנו ומנתבו.
עבודתם של הקוסמים היא למעשה לכוון אותך למקום אחר ושונה לגמרי ממה שאתה אמור להסתכל עליו, זוהי 99% מעבודתם, לכוונך להסתכל לצד ימין כאשר אתה אמור להסתכל לצד שמאל, זוהי גם עבודתנו בהפקת ועריכת סרט תדמית.
טעות נפוצה בסרט תדמית היא להתעסק בפרטים הקטנים, למשל אם אנו רוצים לעשות סרט תדמית למפעל לסוללות, אנו נתחיל להתעמק בפרטים הקטנים של כמה סוללות מיוצרות ביום וכו', סרט תדמית אינו אמור לדון בפרטים הקטנים אלא אמור ליצור אימפקט אצל הצופה שלנו. הצופה אמור להתרשם מהעסק שלנו, שוב, אנו אמורים להקסים אותו, בעזרת הכלים רבי העצמה שלנו.
ייתכן שסרט התדמית שלנו יוקרן על מסך ענק, למסך ישנה יכולת עצומה להקסימנו שכן הוא מדהים בגודלו ויופיו, כאשר אנו צופים בחדר העריכה בסרט, עלינו לדמיין את עצמנו יושבים באולם קולנוע וצופים בסרט. בסרט תדמית מומלץ גם להשתמש באפקטים מרשימים, אין מדובר באפקטים של חתונות או משהו בסגנון אלא באפקטים מושקעים שירשימו את הצופה שלנו וייתנו לו תחושה שזהו סרט מקצועי שהושקעו בו כספים רבים. הצופה יתרשם מהסרט המקצועי וירגיש שמדובר בחברה רצינית שכן, רק חברות רציניות מפיקות סרט תדמית.
כותבי המאמר :איתי אפרימי ורועי קטרי, הינם בעלי חברת וידאו הד- חברה להפקת סרטי תדמית,צילום פרסומות לאינטרנט ובניית אתרים שיווקיים.